Sphere yani “Küre” kod adı verilen Sony’nin PS3 için geliştirdiği hareket algılayıcılı kontrolörle ilgili fazla birşey bildiğimiz söylenemez. Ancak ortaya çıkan son gelişmeye göre bu kontrolör için yeni bir isim daha bulunmuş.
Aslında bu isim Sony’den değil, Sony için oyunlar geliştiren Electronic Arts yöneticisi John Riccitiello’dan geldi. Kendisi 37. UBS Yıllık Küresel Medya Konferansı’ndaki sunumunda Sony’nin ve Microsoft’un yeni oyun kontrolörlerinden bahsederken Sony’nin beklenen oyun kontrolöründen “Gem” adıyla bahsetti. Ancak bu olayın ardından Sony Kotaku sitesine bir açıklama yaparak “Gem”‘in bu projenin erken safhalarında kullanılan bir ad olduğunu, kesin adın belirlenmediğini belirtti.
İlgili – Softpedia
İlgili – Kotaku
Bu fırsatlar ilginizi çekebilir
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

