Eğlence

Oyun dünyası GameX 2012’de buluştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan GameX dün Harbiye Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Türkiye Dijital Oyun Federasyonu’nun katkıları ile düzenlenen fuarda oyun stüdyoları ve oyuncular bir araya gelirken, fuarda düzenlenen özel etkinlikler ve yarışmalar da fuara ayrı bir renk katıyor. İnternetten canlı olarak izlenebilen fuar alanındaki etkinlikler, kullanıcılara eğlenceli ve heyecanlı yaşatırken, oyun stüdyoları da sadık kitleleriyle bir araya gelme ve kitlelerini geliştirme şansını elde ediyor.

Fuar alanına bakıldığı zaman özellikle çevrimiçi olarak oynanan, ”free to play” kategorisindeki oyunların önemli bir rağbet gördüğü görülüyor. Bu oyunlar arasında en çarpıcı olanlardan biri ise kısa süre önce geliştirici Riot Games’in İstanbul’a açtığı ofis ile yerel ögeler kazanan ve Türkiye’deki kitlesini geliştirmeye çalışan League of Legends. 40 bin dolar para ödüllü bir League of Legends turnuvasına da ev sahipliği yapan Riot Games alanında, oyundaki karakterleri gibi giyinen oyunun hayranları oldukça renkli görüntüler oluşturuyor.

Fuar alanına giriş yapıldığı zaman ziyaretçilerin karşısına çıkan ilk alan olan Joygame’in alanında ise şirkete ait çeşitli oyunları deneyimleme imkanı mevcut. Burada kullanıcıların en çok ilgi gösterdiği oyun olarak ise sanal da olsa dans yeteneklerini gösterme imkanını sunan Mstar. Etkinliğin ana sponsorlarından biri olan Sobee Studios da I Can Football, İstanbul Kıyamet Vakti gibi ağır topları ile etkinlikteki yerini aldı.

Artık oyunların neredeyse vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiş olan oyun içi satın alma unsurlarından çocukların da faydalanabilmeleri için alternatif çözüm sunan şirketler de fuarda yer alıyorlar. Bu şirketlerin sunduğu servisler ile her yaştan oyuncunun telefonuna TL yükler gibi oyun içi satın alma işlemini gerçekleştirecek olan krediye sahip olması mümkün hale geliyor. Fuar alanında yer alan çeşitli standlarda katılımcılar popüler konsol oyunlarını da oynama şansına sahip olurken, oyun severler fuar alanındaki Teknosa mağazasında da oyunlara ve diğer teknolojik ürünlere ulaşabiliyorlar.

Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği Gamex 2012 7 Ekim günü sona erecek. Özellikle haftasonu okulların da tatil olması ile beraber fuara katılımın çok daha yoğun olması bekleniyor.

İlgili >> GameX

İLGİLİ HABERLER