Teknoloji

Oscar kazanmış kurgucuya göre 3D teknolojisi uzun soluklu olmayacak

Biz tüketiciler 3D teknolojisiyle sinema keyfinin bambaşka olduğunu düşünüyoruz. Ancak kameranın arkasındakiler aynı düşüncede olmayabilir. Örneğin Oscar ödüllü, “Apocalypse Now” ve “İngiliz Hasta” gibi tanınmış filmlerde çalışan kurgucu Robert Murch böyle düşünenlerden bir tanesi. Murch 3D’nin ana akım kullanıcı kitlesiyle buluşamayacağını düşünüyor.

Murch’ın argümanının temelini üç boyutlu filmlerin gözümüzün iki farklı noktaya odaklanıp yakınsamasına ihtiyaç duymasına dayandırıyor. Aslında bunu yapabilme yeteneğimiz var, ancak bunun için gözümüzü önemli derecede zorlamamız gerekiyor. İŞte bu nedenle uzun süre boyunca üç boyutlu görüntü izlendiğinde başağrısı yapıyor. Beynimiz henüz üç boyutlu görüntüleri işleyecek kadar evrimleşmiş değil.

Yakınsama / odaklama sorununun bir problem olduğunu kimse tartışamaz ancak bu başa çıkılamayacak bir problem de değil. Crunchgear yakınsama / odaklama sorununun teknolojinin kısıtlamalarıyla ilgili olduğunu ileri sürüyor. Şimdilik 3D’yi aşırıya kaçmadan kullananların ellerinde güçlü bir alet var gibi görünüyor. Tabii ki, 3D’nin uzun vadede ortaya çıkacak zararlı etkileri olduğuna dair iddia da henüz kanıtlanmadı.

İlgili – SunTimes

İLGİLİ HABERLER