Teknoloji

OS X Yosemite bugün ücretsiz olarak yayınlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-os-x-yosemite-230714

Apple son yıllardaki en belirgin değişiklikleri barındıran OS X versiyonu olan OS X Yosemite’ı bugün yayınlıyor. Mac App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilecek olan OS X Yosemite, işletim sistemine kapsamlı bir görsel yenilik getirirken, kullanıcılara iOS’tekine benzer biçimde basit ve renkli bir tarz sunuyor.

Yosemite’ın bu denli önemli kabul edilmesinin sebeplerinden birisi de OS X ve iOS’i işlevsel anlamda da bir araya getirmesi. Bu işletim sistemiyle birlikte kullanıcılar iPhone’larına gelen çağrıları ve kısa mesajları Mac’leri üzerinden yanıtlayabilecek. Apple söz konusu özelliği 16 Ekim etkinliğinde bir kez daha göstermeyi ihmal etmedi. Sahnede sunumu gerçekleştiren şirketin yazılım şefi Craig Federighi, Mac’ini kullanarak ABD’nin ünlü sunucularından Stephen Colbert ile bir telefon görüşmesi yaptı.

OS X Yosemite ile birlikte kullanıcıların iPhone veya iPad’lerinde başladıkları bir görevi Mac’lerinde sürdürmeleri de mümkün hâle geldi. Örneğin telefonda yazılmaya başlanan bir e-posta iletisi daha sonra Mac üzerinde tamamlanabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: OS X Yosemite Beta İncelemesi

Tıpkı iOS için olduğu gibi, Apple OS X için de yıllık güncellemeler yayınlama yolunu seçmişe benziyor. Bu da her güncellemenin sadece birkaç tane kayda değer yenilik barındırmasına neden oluyor. Ancak bu sayede işletim sisteminin daha yüksek hızla aşama kaydedebildiğini unutmamak gerekiyor. OS X Yosemite Apple’ın iOS ile OS X’i eşitleme planının önemli halkalarından birini oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER