Teknoloji

OS X Lion Recovery aracıyla sistemi Apple’ın sunucularından başlatma imkânı sunuluyor

Apple’ın yeni masaüstü işletim sistemi OS X Lion kullanıcılara web üzerinden çökmüş bilgisayarlarını web üzerinden başlatma ve yeniden kurma imkânı tanıyor. Bu özellikler Lion Recovery adı verilen bir araç sayesinde mümkün oluyor.

Sistem genelde dizüstü bilgisayar veya masaüstü bilgisayarın sabit diskinden, açılış sırasında Command-R tuş takımına basılmasıyla tetiklenerek başlatılır, ancak eğer bilgisayarın diski bozulmuş veya OS X’in kurulu olmadığı yeni bir disk takılmışsa, aynı işlevi işletim sisteminin Apple’ın kendi sunucularındaki bir kopyası yardımıyla da gerçekleştirmek mümkün.

Lion Recovery aracının özellikleri arasında yer alan Disk Utility, sistemin sabit diskini hatalar için kontrol ediyor, tespit ettiği hataları onarıyor, diskin temizlenmesi ve Lion’ın temiz bir kopyasının yüklenmesini sağlıyor. Ayrıca Mac’i bir Time Machine yedeğiyle yeniden kurma imkânı da tanıyor. Eğer internet bağlantısı mevcutsa, Lion Recovery aracı Apple’a bağlanıyor ve çevrimiçi destek forumlarına erişim de sağlıyor.

Lion Internet Recovery aracı dün tanıtılan yenilenmiş MacBook Air ve Mac mini‘lerde standart özellik olarak sunuluyor. Bunun yanı sıra bundan sonra piyasaya çıkacak tüm modellerde de yer alacak.

İlgili – Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER