Eğlence

Orijinal Siri sesinin sahibi ortaya çıktı

Apple’ın iOS’teki sanal asistanı Siri’nin Birleşik Krallık, Avusturalya ve diğer ülkelerdeki seslerinin sahipleri ortaya çıksa da, Amerikan İngilizcesi konuşan orijinal Siri’nin sesinin sahibinin kim olduğu gizli kalmaya devam etmişti. Ancak bu gizlilik Siri’nin ABD’deki sesinin kendini göstermesiyle ortadan kalktı.

susan-bennett-siri-051013

Siri’ye sesini veren kişinin ABD’nin Atlanta şehrinde yaşayan seslendirme sanatçısı Susan Bennett olduğu ve Bennett’in 40 yıllık meslek geçmişi süresince GPS sistemlerinden havaalanlarına pek çok farklı alan için seslendirme yaptığı öğrenildi. Bennett’in ortaya çıkış hikayesi ise biraz ilginç. The Verge sitesinde yayınlanan ”Siri sesini nasıl buldu?” isimli videoda görünen oyuncunun Siri’nin sesinin sahibi olduğu izleniminin oluşması üzerine ortayan çıkmaya karar veren Bennett, o oyuncunun Siri olmadığını tüm dünyanın bilmesi adına böyle bir girişimde bulunduğunu ifade etti.

CNN’e konuşan Bennett, Siri için ses kaydını 2005’in temmuz ayında gerçekleştirdiğini dile getirdi. Kanalın konuştuğu ses uzmanları Bennett’in sesi ile Siri’nin sesi arasında mükemmel bir uyumun olduğunu ifade ederken, Apple’dan şu an için konuya dair bir açıklama gelmedi.

İlgili >> CNN

İLGİLİ HABERLER