Teknoloji

Orange yüksek kaliteli sesli görüşme sunan HD Voice teknolojisini İngiltere’de deniyor

Orange’ın İngiltere’deki cep telefonu abonelerine yüksek kaliteli sesli görüşme imkanı sunmak için çalıştığını daja önce sizlere aktarmıştık. Çıkan haberler son günlerde bu konuyla ilgili yeni gelişmelerin olduğunu gösteriyor. “HD Voice” projesinin denemeleri İngiltere’de geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren başladı.

Bristol, Reading, Southampton gibi yerlerdeki şanslı katılımcılar “kristal berraklığında” sesli görüşme yapma imkanı buldular. HD Voice teknolojisininde şu anda kullanmakta olduğumuz 300-3400 Hz bandı yerine 50-7000 Hz bandı, yani daha geniş bir bant kullanılıyor. Bu da daha fazla verinin taşınması anlamına geliyor.

Her ne kadar Orange özel donanım hakkında detay vermekten kaçınsa da, What Mobile sitesinin editöleri özelleştirilmiş bir Nokia X6’ı ile HD Voice görüşmesi gerçekleştirmeyi başarmışlar. Editörlere göre HD Voice “AM radyo dinlemekten CD dinlemeye geçmek” gibi bir hissi yaşamaya neden oluyormuş. Eğer herşey yolunda giderse, İngiltere’deki Orange aboneleri bu yaz bitmeden yüksek ses kaliteli telefon görüşmeleri yapmaya başlayacaklar. Darısı bizim başımıza…

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER