Teknoloji

Orange ve O2 iPhone 4’le dağıtacakları microSIM kartlara adaptör iliştirecek

iPhone 4’lerde microSIM kart yuvası var. Bu nedenle operatörünüzden microSIM kart edinmeniz gerek. Bunun dışında miniSIM kartları microSIM kartlara çevirmenin yolu da yok değil. Peki, yeni aldığınız ya da  kullanmakta olduğunuz SIM karttan dönüştürdüğünüz microSIM kartı normal SIM kartlı telefonlarda kullanamayacak mısınız? Tabii ki, kullanabilirsiniz, bunun için özel adaptörler yurtdışında satılmaya başladı bile.

microSIM kartların iPhone 4 ile birlikte Türkiye’ye gireceğini tahmin ediyoruz. O zaman piyasada microSIM adaptörlerini de görmemiz olası. Ancak operatörlerimiz Orange ve O2’nin İngiltere’de yaptığı güzelliği yapar mı, orasını bilmiyoruz. Orange ve O2 abonelerine iPhone 4 ile birlikte sunacağı microSIM kartların yanında bir de adaptör hediye edecek. Bu sayede iPhone 4 sahipleri microSIM kartlarını adaptör aracılığıyla başka cihazlarda da kullanmanız mümkün olacak.

Piyasada microSIM adaptörleri ve SIM kart kırıcıları satılmaya başlandı bile. Örneğin Expansys İngiltere’de 5.49 sterlinden satış yapıyor. Eğer Türkiye’de de bunun örneklerini gördüyseniz, alttaki yorum alanından bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili – Twitter (Orange)

İLGİLİ HABERLER