Teknoloji

Oppo F3 Plus çift ön kamerasıyla dikkat çekiyor

oppo f3 plusÖn kameraların telefonlardaki önemi son yıllarda iyiden iyiye artmış durumda. Yine de, ön kameraların gelişimi arka kameralara kıyasla daha yavaş kalıyor. Çift arka kameralı kuruluma sahip telefonların sayısı her geçen gün artarken, ön kameralar için benzer kurulumlar pek sık görülmüyor. Oppo F3 Plus adını taşıyan yeni akıllı telefonuyla bu algıyı değiştirmeye hazırlanıyor. F3 Plus’a F3 isimli daha küçük ekranlı bir model de eşlik edecek.

Akıllı telefonların resmi duyurusunun bugün (23 Mart) yapılması öngörülüyor. Ancak duyuruya kısa bir süre kala Oppo’nun telefonların tanıtım sayfasını sızdırmasıyla birlikte F3 ve F3 Plus’a ait bazı özellikler gün yüzüne çıktı.

oppo-f3-230317-2Cihazların ön yüzünde biri 16, diğeri ise 8 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunacak. Oppo tarafından hazırlanan bir video, sistemin nasıl işleyeceği hakkında da fikir edinmeyi sağlıyor. Oppo’nun ön kamera kurulumu, Apple’ın iPhone 7 Plus’ın arka kamerasına yerleştirdiği sistem gibi derinlik etkisi oluşturacak biçimde çalışmayacak gibi görünüyor. İki kamera açıları ve görüş alanlarıyla birbirlerinden ayrışacağa benziyor.

Oppo F3 Plus çift ön kameraya sahip ilk telefon değil

Oppo F3 Plus, çift ön kameraya sahip ilk akıllı telefon değil. Lenovo da 2015’te çıkardığı Vibe S1’e çift ön kamera yerleştirmişti. Akıllı telefon için hazırlanan tanıtım cihazın Çin dışında Hindistan’da da piyasaya sürüleceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER