Teknoloji

Opera VPN özelliği nasıl çalışıyor? – Video

opera vpn

Opera’nın duyurusunu gerçekleştirdiği yerleşik VPN desteği sayesinde herhangi bir VPN yazılımına ihtiyaç duymadan, ücretsiz şekilde yasaklı web sitelerine girebilir veya web’de gezinme aktivitelerinizi gizli tutabilirsiniz.

Opera VPN desteğini ilerleyen haftalarda yayınlanacak yeni sürümle birlikte getirecek, ancak şu anda bu özelliği Geliştiriciler için Opera sürümü sayesinde ön teste tabi tutuyor. Ücretsiz olan bu internet tarayıcısını siz de bilgisayarınıza indirebilir ve ücretsiz VPN imkanından hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Opera’nın geliştiricilere özel versiyonunu kurduktan sonra Tercihler bölümünden VPN’i etkinleştirmek gerekiyor. Daha sonra herhangi bir web sitesine girdiğinizde adres çubuğunun hemen yanında beliren VPN işareti üzerinden VPN özelliğini kontrol edebilir, VPN üzerinden tüketilen veri miktarını görebilirsiniz. Şu an için sunulan Almanya, Kanada ve ABD konumları arasında geçiş yapabilir, VPN üzerinden bağlandığınızda sahip olduğunuz IP adresini görebilirsiniz.

Videoda her bir konumdan bağlanıp IP adresini test ettik. Ayrıca hız konusunda da Opera’nın VPN’i epey iyi görünüyor. Daha fazlası için videomuzu izleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER