Teknoloji

Opera TV Store HTML5 tabanlı uygulamaları internete bağlı TV’lere getirecek

Opera, internete bağlanabilen TV’lere özel uygulamalar sunacağını duyurdu. Bunun için TV üreticilerine ve geliştiricilerine TV’ler için HTML5 uygulamaları geliştirmelerine olanak sağlayacak araçlar sunulacak. Geliştirilecek uygulamalar TV üreticileri tarafından internete bağlı TV’lere önceden yüklenecek Opera TV Store mağazası üzerinden sunulacak. Opera, Opera TV Store’un TV’nin de ötesine geçip tüm cihazları kapsayacak bir deneyim sunacağını belirtti.

Bu yeni platform sayesinde cihaz üreticileri TV’leri için uygulama geliştirecek daha fazla yazılımcı kitlesinden yararlanacak. Opera TV Store çapraz cihaz desteğine sahip olacağı için, akıllı telefon için geliştirilmiş bir uygulama TV’de çalışabilecek, bunun tam tersi de mümkün olacak. Bu da sadece TV platformuna özel çalışma yapmak istemeyen yazılım geliştiricileri için çekici bir etken olacak.

Opera, Opera TV Store’a bir uygulama eklemenin HTML5 bilgisine sahip olanlar için çok kolay olacağına dikkat çekiyor. Opera SDK 3.1 destekli TV’ler Opera TV Store erişimine sahip olacak. Mağazada HTML5, SVG, Canvas, CE-HTML ve OIPF tabanlı uygulamalar yer alacak. Vimeo bu platforma destek vereceğini çoktan açıkladı. Ayrıca pazarda bulunan çeşitli popüler uygulamaların üreticileri de desteklerini belli ettiler. Opera TV Store deneme sürümünün OEM ve içerik sağlayıcılarına sunulduğu da belirtiliyor.

İlgili – Opera

İLGİLİ HABERLER