Teknoloji

Opera Mini Android uygulamasıyla video indirilebilecek

opera mini androidEv veya ofis dışında vakit geçirirken telefondan video izlemek pek çok kişinin gerçekleştirdiği bir eylem. Ancak video internet üzerinden izlendiği takdirde bunun kullanıcının veri paketine pek faydalı olmadığı da biliniyor. Opera Mini Android uygulamasının yeni sürümü, en azından Android kullanıcıları için bu soruna efektif bir çözüm getiriyor. Yayınlanan güncellemeyle bile sevilen videoları tarayıcı üzerinden indirmek ve mobil haldeyken veri tüketmeden izlemek mümkün oluyor.

Bu özellik kapsamında kullanıcılar arkadaşlarının video paylaşım platformlarına veya sosyal medya mecralarına yükledikleri videoları indirebiliyor. Netflix gibi platformlardaki videolar ise bu yolla izlenemiyor. Opera’dan yapılan açıklamada, özelliğin video web sitelerinde bu sayfaların entegre video oynatıcılarına ihtiyaç olmadan kullanılabildiği belirtildi.

Özellikten faydalanmak için ekstra bir uygulama indirmek veya ayrı bir web sitesini ziyaret etmek gerekmiyor. İndirilen videolar dahili hafızaya veya cihaza takılan SD karta kaydedilebiliyor. Video indirme özelliğini kullanmak için video üzerindeki oynatma ikonuna tıklamak, ardından da açılan pencerede “indir” seçeneğine tıklamak gerekiyor. Hedef klasörün seçilmesiyle işlem tamamlanıyor.

Opera Mini Android kullanıcıları indirdikleri videoları diledikleri kadar izleyebiliyor

Kullanıcılar indirdikleri videoları, çevrim dışı veya çevrim içiyken, herhangi bir kısıtlama olmadan izleyebiliyor. Hali hazırda izlenen video da ekranın sağ üst kısmında bulunan ikona dokunarak indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER