Teknoloji

Opera Mini Android şimdi büyük ekranlarda daha iyi çalışacak

Veri tasarrufu yapmayı sağlayan mobil internet tarayıcısı Opera Mini’nin Android tarafına gelen küçük bir güncelleme uygulamaya yeni özellikler ve görünüm kazandırıyor.

Ücretsiz olan uygulamanın kullanıcı arayüzü yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olan akıllı telefonlar ve tabletlerde düzgün çalışacak şekilde ölçeklenebiliyor. Ayrıca internet arayıcısının görsel düzenini özelleştirmeyi sağlayacak çeşitli seçenekler de bulunuyor. Böylelikle daha büyük cihazlarda Opera Mini’nin işlevlerine daha kolay şekilde erişilebiliyor.

Ayrıca yeni gelen gizli dolaşma özelliği sayesinde tarayıcı geçmişi izlenmiyor veya çerezler saklanmıyor. Bunlara ek olarak Keşfet adlı haber kaynağı bölümü de yeniden düzenlendi, burası sayesinde kullanıcılara web’in dört bir yanından farklı ve güncel içerikler sunuluyor.

Uygulamanın ana menüsü de sadeleştirilmiş, ayrıca Speed Dial işlevi de görsel yenilemeden geçmiş. Opera Mini’den bahsettiğimiz için, internet tarayıcısının içine eklenmiş yeni veri sayacını atlamak olmaz. Bu sayaç sayesinde uygulamanın web sayfası sıkıştırma teknolojisi sayesinde ne kadar miktarda veriden tasarruf edildiği görülebiliyor.

İLGİLİ HABERLER