Teknoloji

Opera Max şimdi müzik uygulamalarında tasarruf sağlıyor

opera-max-231115

Opera genellikle internet tarayıcılarıyla biliniyor, ancak şirket son zamanlarda Android’e özel Opera Max veri tasarruf uygulamasına biraz daha fazla eğiliyor gibi görünüyor.

Opera kullanıcıların görsel açıdan yoğun Instagram ve Facebook gibi uygulamaları kullanırken bant genişliklerini korumalarına yardımcı olmaya başlamıştı. Daha sonra bu yılın başlarında YouTube gibi servisler üzerinden video izlerken de veri tasarrufu yapmaya imkan tanımıştı. Opera son olarak Opera Max ile veri tasarrufu imkanı sunduğu servisler arasına çeşitli müzik uygulamalarını da ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Opera Max: Hücresel veri paketinizden tasarruf edin

Opera Max’in en son versiyonu kullanıcıların YouTube Music, Pandora, Slacker Radio, Gaana, Saavn gibi servislerden müzik dinlerken yüzde 50’ye varan oranda veri tasarrufu yapmalarına imkan tanıyor. Bu servislerin hiçbirisi Türkiye’de aktif olmadığı için, Opera Max’in bu girişimi Türkiye’deki kullanıcıları ilgilendirmiyor. Belki Spotify da listede olsaydı, durum biraz daha farklı olabilirdi.

Opera, 2013 yılında Skyfire’ın satın alınmasıyla Opera çatısı altına giren Rocket Optimizer adlı veri optimizasyon servisinden yararlanarak müzik yayınlarını optimize ediyor. MP3 ve MP4 akışlarını destekleyen bu servis onları daha verimli AAC+ kodlayıcısına çeviriyor.

Opera gelecekte diğer servisleri de destekleyeceğini belirtiyor. Opera Max’teki ses yayını optimizasyon teknolojisini sürekli iyileştirmeye çalıştıklarını, böylelikle insanların iyi kalitede müzik dinlerken veri tasarrufu yapabileceklerini söylüyor. Pandora, Slacker Radio, Gaana, Saavn ve YouTube Music Opera’nın kalite garanti testini geçen ilk beş uygulamayı oluşturuyor. Ancak Opera yakın gelecekte daha fazla müzik uygulamasını destekleyeceğinin altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER