Teknoloji

Opera 11.60 beta sürümü yayınlandı, HTML5 desteği geliştiriliyor

Tarayıcı savaşlarında Internet Explorer, Firefox ve Chrome’un gölgesinde kalıyor gibi görünen, ancak kendisine sadık bir kitlenin varlığını bildiğimiz Opera’nın gelecek versiyonu 11.60’ın beta sürümü yayınlandı. Gelecek sürümle birlikte hoşa gidecek özelliklerin tarayıcıya eklenmesi bekleniyor.

Opera’nın gelecek versiyonuyla birlikte Opera’nın kendi çalışması olan yeni bir HTML5 inceleme algoritması da kullanıma sunuluyor. CSS3 dairesel eğimleri de web sayfası tasarlayanlara 11.60 versiyonunun işleyeceği şekilde elips gibi şekilleri tasarımlarında kullanma fırsatı tanıyor. Opera 11.60, en son JavaScript standartlarından olan ECMAScript 5.1’i de destekliyor olacak. Bunun yanı sıra ilgi çekici HTML5 uygulamaları da desteklenenler listesinde bulunuyor.

11.60, HTML5 mikroveri desteğine sahip ilk tarayıcı olarak nitelendiriliyor. Mikroveriler arama motorları tarafından aratılan anahtar kelime veya kelime grupları karşılığında sunulan arama sonuçlarını genişletmek amacıyla kullanılıyor. İlgilenenler Opera 11.60 beta sürümünü Opera.com üzerinden indirebilir.

İlgili – Opera

İLGİLİ HABERLER