Teknoloji

Open Handset Alliance Android 2.3 Gingerbread’in müjdesini verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 2.3 sürümü, ya da bilinen tatlı adıyla Gingerbread, artık çok yakın. Open Handset Alliance Liderlik Ekibi üyesi Alvaro Fuentes Vasquez’in Twitter’da yayınladığı mesaja göre uygulama geliştiricileri önümüzdeki birkaç gün içinde Nexus One (Geliştirici Versiyonu) akıllı telefonlarına Android 2.3 sürümünü kablosuz bağlantı üzerinden almaya başlayacak. Vasquez’in verdiği bu bilgi Android uygulama geliştirme aracının çıkışıyla ilgili dedikoduyla da örtüşüyor.

Öte yandan son günlerde çıkan yeni bir Flash Player 10.1 güncellemesi ateşin üstüne biraz daha benzin döküyor. Geliştiricilere bu yeni yazılımı 11 Kasım’dan önce yüklemeleri tavsiye edildi. Nexus One geliştirici cihazlarının Android 2.3 güncellemesini havadan alacakları gün de 11 Kasım günü olabilir.

İlginç olan başka bir haber de Google’ın Nexus Two planlarının açık bir şekilde gecikecek olmasının görünmesi. Aslında şirket Gingerbread ile bu cihazı da çıkarmayı planlıyordu. Görünüşe göre Nexus Two’yu bekleyenler biraz daha sabretmek zorunda kalacak.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER