Manşetler

OnePlus X 29 Ekimde tanıtılacak

OnePlus, ikinci akıllı telefonunun sevkiyatında sıkıntılar yaşasa da, bu durum şirketi yeni bir akıllı telefon daha tanıtmaktan alıkoymuyor. OnePlus kurucularından Carl Pei, şirketinin üçüncü telefonunun yolda olduğunu söylemiş, ancak kesin bir tarih vermemişti.

Beklenen tarih nihayet açıklandı. OnePlus X olarak anılan yeni akıllı telefon, 29 Ekimde Londra’da düzenlenecek bir etkinlikte gözler önüne çıkacak. Şirketin Çince blogu, aynı tarihte Pekin’de de bir etkinlik düzenleneceği bilgisini veriyor. Yeni bir OnePlus telefonuna bu ay içinde ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) belgelerinde rastlanmıştı. Söz konusu belgelerde telefonun adı OnePlus E1005 şeklinde geçmişti.

5.5 inç ekranlı cihaz, tasarımı itibarıyla akıllara eski ve güncel iPhone modellerini getirmişti. 1.9 GHz işlemci, LTE desteği, Bluetooth, GPS, Wi-Fi ve FM radyo gibi özellikler de FCC belgeleri aracılığıyla doğrulanmıştı.

OnePlus’ın piyasaya sürdüğü ilk iki akıllı telefonu, oldukça pozitif yorumlar almıştı. Özellikle fiyat/performans oranıyla kullanıcılarını etkilemeyi başaran OnePlus, büyük üreticilerin amiral gemisi Android cihazlarıyla rekabet edebileceğini ortaya koymuştu. Bu başarının OnePlus X ile orta segmente taşınıp taşınamayacağı merak ediliyor. Bu süreçte OnePlus Two sevkiyatındaki sorunların çözülmesi de önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER