Teknoloji

OnePlus “E” FCC belgelerinde boy gösterdi

oneplus-one-e1005-121015-1

OnePlus markalı yeni bir akıllı telefonun ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) belgelerinde fotoğraflarla boy göstermesi, şirketin yönünü giriş seviyesine çevirmiş olabileceğini ortaya koyuyor. Sızan fotoğraflara bakıldığında OnePlus cihazının iPhone 5c ile iPhone 6’nın bir kombinasyonu olduğu görülüyor. Kavisli köşelere sahip siyah arka panelin sol üst kısmında LED flaş ve kamera dikey pozisyonda sıralanıyor.

Arka panelin üst orta bölümünde ise OnePlus logosu bulunuyor. Ön kısımda siyah çerçeve içindeki ekran yer alırken, cihazın alt kısmında iki hoparlör ızgarası ve bir USB girişi görülüyor.

OnePlus’ın gelişmekte olan ülkeler için hazırladığı söylenen cihazın bugün (12 Ekim) tanıtılabileceği söyleniyor. OnePlus One E1005 kod adıyla anılan cihazın selefiyle aynı bileşenleri barındırması muhtemel gözüküyor. 1.9 GHz işlemci ve Hindistan için LTE desteği, potansiyel farklar arasında sayılıyor. LTE, Bluetooth, GPS, Wi-Fi, FM radyo ile birlikte geleceği söylenen yeni OnePlus telefonundaki tek USB girişinin USB 3.0 formatında olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

oneplus-one-e1005-121015-2

OnePlus’ın giriş seviyesi için bir telefon hazırlığı içinde olduğuna dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Söz konusu telefonun OnePlus E olması muhtemel gözüküyor. Qualcomm Snapdragon işlemci ve 5 inç ekran barındırdığı söylenen cihazın 2015 sona ermeden piyasaya çıkması bekleniyor. Akıllı telefonun OxygenOS işletim sistemiyle çalışacağına yönelik söylentiler, telefonun Android One programına dahil olması ihtimalini aşağıya çekiyor.

İLGİLİ HABERLER