Teknoloji

OneDrive Pokemon karakterlerini tanıyor, ekran görüntülerinden bulduruyor

onedrive pokemon go

onedrive pokemonMicrosoft OneDrive üzerinde birtakım değişiklikler gerçekleştirdi, ancak bunlar içinde en fazla dikkat çeken özellik yeni eklenen OneDrive Pokemon algılayıcısı olacaktır.

OneDrive fotoğrafların yemeklere, binalara, hayvanlara, içkilere ve daha birçok nesneye ait olup olmadığını algılayarak onları etiketler bazında sıralıyor. Pokemon ise en son eklenen etiket gibi görünüyor. Eğer Android, Windows veya iOS cihazınızda fotoğrafları yedeklemek için OneDrive’ı kullanıyorsanız, OneDrive tüm Pokemon ekran görüntülerinizi otomatik olarak algılıyor, böylelikle her bir Pokemon karakterini isimleriyle arama fırsatı sunuyor.

Pokemon ile ilgilenmeyenler için de Microsoft’un birtakım OneDrive özelliklerini daha da iyileştirdiğini söyleyebiliriz. Otomatik albümler belirli bir zamanda kısa bir zaman aralığında çekilen fotoğrafların kolajlarını oluşturuyor. En iyi fotoğraflar bir albüme yerleştiriliyor. Bunlara mobil uygulamalardan, internet tarayıcısı üzerinden veya Windows 10’un fotoğraflar uygulamasından ulaşmak mümkün oluyor.

Ayrıca OneDrive, “geçmişte bugün” olarak adlandırabileceğimiz bir özellikle geçmişte aynı tarihte çekilmiş fotoğrafları öne çıkarıyor. Böylelikle unutulan anılar, eski tatil, doğum günü kutlaması veya yıl dönümü fotoğrafları hatırlanıyor. Arama özelliği de iyileştiriliyor, böylelikle kedinizin veya diğer nesnelerin fotoğraflarını daha kolay bulacaksınız. Bunlara ek olarak, Microsoft OneDrive’daki fotoğraflar klasöründe düzenlemeler yapıyor, öne çıkan fotoğraflar gösterilirken kullanıcı arayüzünde de bazı düzenlemeler yapılıyor. Windows 10 için fotoğraflar uygulaması da OneDrive’daki tüm fotoğrafları, yereldeki ve bulut tabanlı albümlerle birlikte gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER