Teknoloji

Omate X hem Android hem de iOS ile çalışabiliyor

omate-x-210814

Kickstarter’dan doğan bir proje olan Omate TrueSmart’ın takipçisi olan Omate X’in duyurusu gerçekleştirildi. Akıllı telefonun yardımcısı gibi çalışan bu akıllı saat daha basit yapısı ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

Omate X, Bluetooth 4.0 aracılığıyla hem Android hem de iOS akıllı telefonlarına bağlanabiliyor. Sesli komutlarla yönetim; gelen çağrılar, sosyal medya güncellemeleri, mesajlar ve anımsatıcılar için itme bildirimleri gibi çeşitli işlevler Omate X tarafından sunuluyor.

Omate ekibi, Omate X’in her gün takabilecekleri şık ve modaya uygun bir akıllı saat arayan kişiler için tasarlandığını kaydetti. TrueSmart’ın genellikle insan hayatının yüzde 10’luk kısmını oluşturan dış ortam aktiviteleri için tasarlandığını, Omate X’in geri kalan yüzde 90’la da ilgileneceği vurgulandı.

Donanım ve teknik özelliklere baktığımızda Omate X’in 1.54 inç dokunmatik ekran, 11 mm kalınlıklı alüminyum gövde ve 22 mm. standart kayışa sahip olduğunu görüyoruz. Dünyanın en küçük giyilebilir cihaz yongaüstü sistemi olarak da tanımlanan MediaTek’in yongaüstü sistemi ve 400 mAh kapasiteli pil de saatin içinde yer alıyor. Bu pil sayesinde saatin bekleme modunda yaklaşık bir hafta kadar çalışabileceği söyleniyor.

omate-x-210814-2

Omate’in çıkardığı ilk akıllı saat olan TrueSmart 249 dolarlık yurt dışı fiyatına sahipti. Görünen o ki, Omate X çok daha ucuz bir fiyata gelecek. Arzu edenler 1-30 Eylül tarihleri arasında Omate’in web sitesi üzerinden 129 dolar karşılığında siparişte bulunabilecek. Teslimatlar ise ekim ayında başlayacak.

Omate X’in ABD dışında piyasaya sürülüp sürülmeyeceği şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER