Teknoloji

Olympus’tan akıllı telefonlar için kablosuz kamera: Olympus Air

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

olympus-air-1

Sony’nin akıllı telefonlara hem kablosuz hem de fiziksel olarak bağlanabilen QX serisi lens kameralarında aradığını bulduğunu söylemek pek mümkün değil. Kameranın oldukça yavaş işlemesi ve aynı fiyata Wi-Fi bağlantılı kompakt bir kamera satın almanın mümkün olması nedeniyle Sony’nin lens kameraları pek ilgi görmedi. Ancak bu durum Olympus’u benzer bir ürün hazırlamaktan alıkoymuşa benzemiyor. Japon şirket de yeni ürünü Olympus Air ile lens kamera pazarına giriş yapıyor.

16 megapiksellik mikro Four Thirds bir sensör olan Olympus Air A01, bir dizi uygulamayla birlikte çalışabiliyor. Bu uygulamalardan birinde Olympus Air A01 fiziksel kamera modunda çalışırken, bir diğer uygulama ise kullanıcılara şirketin Art Filters adını verdiği özel fotoğraf filtrelerini sunuyor.

Olympus Air ilk olarak 6 Martta Japonya’da satışa sunulacak. Kameraya sahip olmak için 33 bin 800 yen (705 TL) ödemek gerekecek. Olympus Air’in 14-42mm f/3.5-5.6 kit lensli versiyonunun satış fiyatı ise 49 bin 800 yen (1040 TL) olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER