Manşetler

Tedarikte yaşanan sıkıntılar Apple’ın OLED iPhone planlarını etkileyebilir

oled iphoneApple’ın önümüzdeki yıl piyasaya süreceği iPhone’ların en az birinde OLED panel kullanacağına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Apple Watch’ta ve yeni MacBook Pro’nun Touch Bar’ında OLED’i tercih eden şirketin uzun süredir LCD panelde takılı kalan iPhone’a da yeni bir soluk kazandırması muhtemel görünüyor. Ancak Bloomberg’de yayınlanan bir haber, OLED panel tedariğinde yaşanan sıkıntıların Apple’ın planlarında değişikliğe yol açabileceğini gösteriyor.

Habere göre, dört büyük OLED ekran tedarikçisinin üretim kapasitesi 2017 için olan talebi karşılamaya yetecek seviyede değil. Bu sıkıntının 2018’e kadar uzanabileceği de belirtiliyor. OLED ekran üretiminin LCD panel üretmekten daha zor olması, bu sorunun kaynağını oluşturuyor. Hali hazırda Samsung, LG, Sharp ve Japan Display en büyük dört OLED üreticisi olarak sıralanıyor. Ancak 2017’de Samsung’un Apple’ın tek tedarikçisi olabileceği belirtiliyor.

Peki bu durum Apple’ın planlarını nasıl etkileyebilir? Bloomberg’in haberine göre, tedarikte yaşanan sıkıntılar nedeniyle Apple iPhone 8’in sadece bir versiyonunda OLED kullanabilir.

OLED iPhone ile birlikte Apple’ın cihazın ön yüzünü tamamen ekranla kaplayabileceği ve ekranın altına sanal bir ana ekran tuşu yerleştirebileceği belirtilmişti. Bloomberg’in haberi, bu yönde bir değişimin olasılığını da iyiden iyiye artırıyor.

OLED iPhone 5.5 inç ekrana sahip olabilir

Apple’ın sadece bir modelinde OLED panel kullanma ihtimalini KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo da gündeme taşımıştı. Kuo, şirketin önümüzdeki yıl 5.5 inç ekranlı iki iPhone çıkarabileceğini ve bunlardan birinde OLED ekranın bulunacağını belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER