Teknoloji

OLED iPhone iddiası Apple tarafından dolaylı yollarla doğrulandı

oled iphoneApple, uzun süredir iPhone’da LCD ekran kullanıyor. Şirketin LCD yerine OLED’i tercih edeceği dedikodusu da son zamanlarda sıklıkla dillendiriliyor. Bu değişimin iPhone’un 10. yılını kutlayacağı 2017’de gerçekleşmesi bekleniyor. AppleInsider’ın Nikkei Asian Review’e dayandırdığı habere göre, 10. yıla özel olarak hazırlanacak 5.5 inç iPhone OLED ekrana sahip olacak. Mevcut LTPS ekran ise 4.7 inç ve henüz söylenti aşamasında olan 5 inç modelde kullanılmaya devam edecek.

Apple tarafından ABD’nin SPK’sı olarak nitelenebilecek Securities and Exchange Commission’a gönderilen bir belge de OLED iPhone planlarını dolaylı yoldan da olsa doğruluyor. Yatırım şirketi J.P. Morgan tarafından detaylı biçimde incelenen belgede, Apple’ın bir yıllık OLED ekran stoğu için sipariş verdiği görülüyor. Cupertino merkezli şirketin söz konusu ekranları Samsung’dan alması bekleniyor. Siparişin toplam değerinin 4 milyar civarında olduğu düşünülüyor.

OLED iPhone için Sharp da ekran tedarik edebilir

OLED iPhone için ekran tedarik etmesi muhtemel üreticiler arasında Sharp’ın da adı geçiyor. Sharp’ın şansı, Apple’ın uzun soluklu iş ortağı Foxconn tarafından satın alınması nedeniyle artıyor. Japan Display de muhtemel tedarikçilerden biri olarak değerlendiriliyor.

Apple hali hazırda akıllı saati Apple Watch’un ekranında OLED teknolojisini kullanıyor. Şirketin kısa bir süre önce tanıttığı yeni MacBook Pro’da da “Touch Bar” adını taşıyan ve ana malzemesi OLED olan bir kontrol çubuğu bulunuyor. Dolayısıyla yeni iPhone’un ekranında OLED kullanılması da pek şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER