Teknoloji

Oculus Rift ile ilk sanal gerçeklik deneyimim

oculus-rift-turkcell-121114-1

Son zamanlarda sanal gerçeklik konulu epey haber yapıyoruz ve bu haberlerin çoğunda da Oculus Rift’in adı geçiyor. Nihayet bu cihazın sunduğu sanal gerçeklik deneyimini test etme fırsatı buldum. Bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını açan ve iki gün boyunca devam edecek Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde Oculus Rift ile sanal gerçekliği, hazırlanan özel bir oyun sayesinde test edebileceğiniz bir stand da bulunuyor.

Oldukça basit bir mantıkla hazırlanmış oyunda yapılması gereken tek şey bisiklet üzerindeyken yolda karşılaşılan çeşitli hediyeleri toplamak ve finiş çizgisine ulaşmak. Yarış İstiklal Caddesi’nde kurgulanmış ve bitişi de Taksim Meydanı’nda yapılıyor. Duvara ekran yerleştirilmiş, iki görüntüyü yanyana vererek üç boyut etkisini sağlıyor. Ekranın 2-3 metre uzağında da bir bisiklet bulunuyor.

Oculus Rift’i kafama geçirdikten sonra bisiklete bindim ve başladım pedal çevirmeye… Bisikleti düşmeden kontrol etmeye çalışma, hediyeleri kapmak için direksiyonu dönüşe zorlama, düşme korkusu yaşama… Tüm bu duyguları oyun sırasında yaşadım ve kısa süre içinde finiş çizgisine ulaştığımda alnımdan birkaç damla ter akmaya başlamıştı.

oculus-rift-turkcell-121114-2

Stand görevlisi iyi bir performansla yarışı tamamladığımı ve ilk beşi zorlayabileceğimi söyledi. Başarı elde edip etmemek bir yana, bu oyun sayesinde sanal gerçeklik deneyimini gerçek anlamda ilk kez yaşamış oldum. Gerçekten etkileyici, ancak sonrasında kendinizi garip hissetmeniz kuvvetle muhtemel. Yazıyı şu anda yazarken bile hafif sarhoşluk hissi yaşıyorum. İlgilenenlere duyurulur.

Bu arada yazının başındaki fotoğrafta yer alan oyuncu ben değilim, ondan 2-3 kişi önce o bisikletin üstünde ben vardım. Oculus Rift’i deneyecek olmanın heyecanından fotoğraf çekilmesini istemeyi unutmuşum.

İLGİLİ HABERLER