Teknoloji

Oculus Rift oyun deneyimini değiştirmenin yanı sıra karşı cins olma hissinin yaşanmasına yardımcı oluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şu an için sadece geliştiricilerin kullanabildiği Oculus Rift, geniş kapsamlı erişime açıldığı zaman sanal gereçklik başlığının oyun dışındaki alanlara doğru genişleyeceği pek çok kişinin ortak düşüncesi. Daha önce akıllara gelen cinsellik amaçlı kullanım biçimlerine ek olarak, Oculus Rift’in önünde bilimsel ve sanatsal amaçlarda kullanılması için de geniş bir alan bulunuyor.

oculus-rift-be-another-part-240114

İspanyol grup BeAnotherLab tarafından The Machine adı verilen bir Creative Commons teknolojisinin yardımıyla gerçekleştirilen deney ile cinsiyet değişiminin nasıl bir şey olacağı test ediliyor. Oculus Rift başlıklarını kullanan kadın ve erkek denekler birbirlerinin hareketlerini taklit ederek karşı cinse ait bir vücuda sahip olmanın nasıl bir şey olduğuna dair biz izlenim kazanabiliyor. Aynı cinsiyetten insanlar için de işleyen projede her vücudun birbirinden farklı olması sayesinde ilginç deneyimler yaşanması yine mümkün oluyor. Ancak cinsiyet takasında deneklerin pek çok yeni unsurla karşı karşıya gelmesi bu yönde gerçekleştirilen deneyleri biraz daha kıymetli hale getiriyor.

Deneyde tam verimin alınması adına deneklerin hareketlerinin birbirleriyle tam uyum olması önem taşıyor. BeAnotherLab tarafından hazırlanan videoda deneylerin ilk aşamasına dair görüntüler yer alıyor. Ancak söz konusu videoda orta seviyede bir çıplaklık bulunduğu için bu videonun iş yerinde izlemenin uygun olmayabileceğini belirtmekte fayda var.

İlgili >> The Machine to be Another

İLGİLİ HABERLER