Teknoloji

Oculus gizli bilgi kullanmakla suçlandığı davadan kurtuldu

oculus gdc 2019

oculus gizli bilgiFacebook’un sahibi olduğu sanal gerçeklik şirketi Oculus, birden fazla dava nedeniyle mahkeme koridorlarını arşınlıyor. Bu davaların en popüleri şirket ve Zenimax arasındaki dava olsa da, Oculus başka şirketlerle de hukuk mücadelesi yürütüyor. Ancak şirket bu davaların en azından birinden şimdilik kurtulmuş görünüyor. Oculus gizli bilgi kullanmakla suçlandığı davayı herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmadan atlattı.

Total Recall Technologies isimli şirket, 2015’te Oculus aleyhine bir dava açmış ve Oculus kurucusu Palmer Luckey’in 2010’da sanal gerçeklik başlığı geliştirmek için kendisiyle imzaladığı anlaşmadaki gizlilik koşullarını ihlâl ettiğini öne sürmüştü. 2010’da imzalanan anlaşmadan bir süre sonra Total Recall Technologies ve Luckey arasındaki iletişim koparken, bu sürecin sonunda Luckey kitle fonlama yoluyla Oculus Rift’i geliştirmişti. Total Recall Technologies, Luckey’in bu süreçte şirkete ait gizli kalması gereken bilgileri kullandığını iddia etmişti.

Total Recall Technologies’in dava başvurusunu değerlendiren hakim William Alsup, davanın geçersiz olduğuna hükmetti. Alsup, Total Recall Technologies’in ortaklarından birinin ayrılmadan önce dava gerekçesine yönelik itirazı nedeniyle bu kararı aldığını belirtti.

Oculus gizli bilgi kullanma suçlamasından kurtulduğu için memnun

Oculus tarafından konuya ilişkin olarak TechCrunch sitesine yapılan açıklamada, mahkemenin kararından duyulan memnuniyet belirtildi. Şirket, sanal gerçeklik teknolojisine olan bağlılığının ve bu teknolojiyi geliştirme isteğinin altını çizmeyi de ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER