Eğlence

Oculus Cinema ile arkadaşlar film izlerken birbirleriyle sohbet edebilecek

oculus-cinema-070815

Geleceğin teknolojisi, geçmişin unutulan sayfalarından bir özellik alıyor. Microsoft, Netflix uygulamasında bulunan Parti Modu’nu 2011 yılında kaldırmıştı. Söz konusu özellik, Netflix izleyicilerinin film veya dizi izlerken birbirleriyle sesli olarak sohbet etmesini sağlıyordu. Oculus’tan yapılan açıklamada, Oculus Cinema için yayınlanacak güncellemenin benzer bir özelliği sanal gerçeklik platformuna da getireceği belirtildi.

Road to VR’a konuşan Oculus kurucusu Palmer Luckey, şirketinin yeni Oculus Cinema özelliğiyle evde veya sinemada arkadaşlarla film izleme deneyimini tekrar yaşatmayı istediğini dile getirdi.

Oculus Cinema için halihazırda pek çok sosyal özelliğin geliştirildiğini söyleyen Luckey, önümüzdeki dönemde avatar sistemi, uzaktaki insanlarla iletişim kurabilme gibi pek çok fonksiyonun servise ekleneceğini belirtti.

Oculus Cinema uygulamasına halihazırda Samsung Gear VR üzerinden erişilebiliyor. Uygulamanın Oculus Rift’in çıkışıyla birlikte yeni özelliklere kavuşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER