Teknoloji

Oculus CEO’su Brendan Iribe görevi bırakıyor

oculus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oculus ceo brendan iribeOculus CEO’su Brendan Iribe, şirketin 2012’deki kuruluşundan beri bu görevi yürütüyordu. Iribe, Oculus’un kurucusu Palmer Luckey ile birlikte sanal gerçekliği ana akıma taşımak için ciddi mesai harcamıştı.

Iribe, bir blog yazısı aracılığıyla CEO’luk görevinden ayrılacağını ve şirketinin PC VR biriminin başına geçeceğini duyurdu. Oculus CEO’su, kararını şu sözlerle açıkladı: “Şirket büyüdükçe heyecan verici yeni bir teknolojik ürünün geliştirme sürecine en baştan dahil olmayı ne kadar özlediğimi fark ettim.”

Iribe, yeni CEO’nun belirlenmesi için mobil VR birimini yöneten Jon Thomason ve Facebook CTO’su Mark Schroepfer ile birlikte çalışacaklarını açıkladı. Facebook çatısı altındaki Oculus’un bir CEO’ya ihtiyacı olmadığı söylenebilir. Ancak şu an için CEO’lu organizasyon yapısından vazgeçilmemiş gibi görünüyor.

Yeni CEO belirleme sürecinde Oculus kurucusu Palmer Luckey’nin adından bahsedilmemesi dikkat çekiyor. Luckey, dili fazlasıyla sivri olan Hillary Clinton karşıtı bir gruba yüklü miktarda bir bağış yaptığının ortaya çıkmasının ardından sessizliğe gömülmüştü. Luckey’nin bu inziva süreci geçtiğimiz eylül ayından bu yana devam ediyor.

Brendan Iribe arka planda kalmayı tercih etmişti

Brendan Iribe, Palmer Luckey kadar medya önüne çıkan bir isim değildi. Yine de, medyanın en iyi bildiği ikinci Oculus üyesi konumunda olan Iribe’ın bundan sonra şirket etkinliklerinde ön plana çıkması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER