Teknoloji

Obama “güvenlik nedeniyle” iPhone kullanamıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Başkanı Barack Obama geçtiğimiz gün yeni sağlık yasasıyla ilgili olarak yaptığı bir konuşma esnasında güvenlik gerekçeleri nedeniyle iPhone kullanılmasına izin verilmediğini belirtti. Reuters’e konuşan Obama kendisini ”çok sadık bir BlackBerry müşterisi” olarak tanımladı.

Barack Obama

ABD’de kullanıcıların iPhone ve kablolu yayın için ayda 100 doların üzerinde ödeme yaptıklarına dikkat çeken Obama, bu rakamın ”Obamacare” olarak da anılan yeni sağlık yasasında sağlık sigortası için ödenmesi gereken miktarın üstünde olduğunu belirtti. Obama gençlerin sağlık sigortası için ödeyecekleri bedelin kendilerine hem sağlık hem de mali açıdan güvence sağlayacağını ve gençlerin bunun farkına varacağını dile getirdi.

Obama 2009 yılında görevi devraldığı zaman da BlackBerry’yi e-postalarına erişim amacıyla kullanmaktan vazgeçmeyerek sadakatini göstermişti. Ancak Obama’nın Kanadalı akıllı telefon üreticisine duyduğu bu sadakat kendisinin Apple tarafından üretilen iPad’i kullanmasını engellemiyor. Yeni sağlık yasasıyla ilgili konuşmaları esnasında bir iPad kullandığı görülen Obama, kızlarının da iPhone ile oldukça fazla vakit geçirdiğine dair gözlemini kamuoyuyla paylaşmıştı.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER