Teknoloji

NVIDIA’ya göre Intel “Moorestown” bir file diyet yaptırmakla eşdeğer

NVIDIA’dan Intel’e yeni salvolar gelmeye devam ediyor. Öncelikle şirketin CEO’su Jen-Hsun Huang’ın söylediklerine bakalım. Kendisine yöneltilen Atom Z6 işlemcilerinin rekabetçi olup olmayacağına dair bir soruya CEI “mümkün değil” cevabını vermiş.

Huang neden böyle düşünüyor? O’na soracak olursanız “bir file diyet verebilirsiniz, ancak o yine de fil olarak kalmaya devam eder”. Z6’nın x86 köklerini hatırlatan ve Tegra’nın watt değerleri olarak arkasında kaldığını söyleyen CEO, ARM tabanlı yongaların güç seviyelerine erişmeleri için yılların geçmesi gerektiğini iddia etti. Bu oldukça ilginç bir düşünce, ancak NVIDIA’nın ürün direktörü Bill Henry olaya bir az daha farklı yaklaşıyor. Netbook Summit etkinliğinde tablet cihazlarda Tegra ve Atom tabletlerinin karşılaştırılması hakkında konuşan Henry Intel’in bir çöp kamyonunun güç ünitesini oyuncağa bağlamaya çalıştığını söyledi.

Bununla sınırlı kalmayan Henry iPad’in çıtayı çok aşağılara çektiğini ve bu cihazın en büyük eksikliklerinin Flash desteğinin olmaması ve 1080p video oynatılamaması olduğunu düşünüyor. Bizce NVIDIA polemiklerden vazgeçip Tegra 2 platformunu barındıran telefon ve tabletlerle bir an önce karşımıza çıkmalı.

İlgili – LAPTOP Magazine

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER