Teknoloji

NVIDIA’nın dört çekirdekli yongaseti Kal-El ne zaman çıkacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yongaüstü sistem üreticisi NVIDIA’nın geçtiğimiz şubat ayında görücüye çıkardığı gelecek nesil yongaseti bu yılın içinde bekleniyor. Dört çekirdekli bu işlemci hâla Kal-El projesi olarak anılmakta. Bu yongasetle birlikte mevcut Tegra 2’den birkaç kat daha iyi performans sunacak olan NVIDIA’nın Kal-El’i yılın üçüncü çeyreğinde lanse edeceği söylenmişti. Şu anda üçüncü çeyreğin içinde bulunuyoruz, doğal olarak da beklentiler had safhaya yükselmiş durumda. Kal-El’in tam olarak ne zaman çıkacağına ilişkin çeşitli iddialar da ortaya atılıyor.

Fudzilla’nın Uzak Doğu’daki kaynaklarından aldığı bilgilere göre, NVIDIA’nın dört çekirdekli tabletler için verdiği Ağustos, dört çekirdekli süper telefonlar içinse verdiği yıl sonu şeklindeki çıkış tahminleri olgunlaşmamış tahminlerdi, yani bu tahminlerin gerçekleşme olasılığı düşük ve Kal-El’in çıkışı kuzey yarım kürede kış mevsimine girilmesini bekleyecek. Bununla birlikte yine Fudzilla’nın başka kaynakları Kal-El’in gerçekten üçüncü çeyrek içinde geleceğini ve dört çekirdekli yongaset taşıyan ilk ürünlerin bu yılın sonuna doğru çıkacağına inanıyor.

NVIDIA’dan gelen son söz ise işlere biraz daha kesinlik kazandırdı. Yongaset üreticisine göre Kal-El ile güçlendirilen tabletler önümüzdeki sonbaharda, telefonlar ise CES 2012 başladığında geliyor.

Kal-El’in 2011 Mobil Dünya Kongresi sırasında gerçekleştirilen sunumunda dört çekirdekli yonga 1440p çözünürlükteki bir videoyu oynatmış, 2560 x 1440 çözünürlüklü bir videoyu ise 2560 x 1600 çözünürlüklü bir bilgisayar monitörüne yansıtabilmişti. Tegra 2’de 20 fps’lik hıza sahip olan bir oyun Kal-El işlemcili bir sistemde 50-55 fps’lik değerlere ulaşabiliyordu.

İlgili – Fudzilla

 

 

In the demo we were presented with this year at Mobile World Congress 2011, we got to see an early version of the quad-core chip decoding a video stream with 1440p resolution; roughly double the resolution of 1080p and outputting video at 2560×1440 to a computer monitor set at a monstrous 2560×1600. This demo continued with a game that has yet to be named running at 20 FPS on a Tegra 2 and 50-55 FPS on the Kal-El. Videos were allowed during the demo of Great Battles: Medieval, a game now available through War Drum Studios. Have a look at the demo here:

Any way you look at it, we?re more than likely going to see this awesome piece of hardware running some next-level devices by the end of the year. Can?t wait!

İLGİLİ HABERLER