EğlenceManşetler

NVIDIA’dan Tegra 2 tabanlı Android’li süper telefonlar için Tegra Zone

Tegra 2 yeni bir teknoloji sayılmaz, ancak NVIDIA 2011’in çift çekirdekli mobil işlemcisinin yılı olmasını umuyor. En son hatırladığımız Google’ın Nexus One’ı “süper telefon” olarak nitelendirmeye çalıştığıydı. Şimdi aynı şeyi NVIDIA yapıyor. Şirketin tanımına göre birden fazla çekirdekli işlemci taşıyan, hızlı grafik işlemcili ve güç tüketiminde cimri davranan bir cihaz “süper telefon” olarak nitelendirilebilir, ki LG’nin Optimus 2X’i de bu şekilde nitelendirilen ilk cihaz olarak dikkat çekiyor.

NVIDIA, Tegra 2’nin sunduğu nimetlerden sonuna kadar yararlanacak uygulamaların geliştirilmesi için kendi yazılım aracını sunuyor. NVIDIA Tegra Zone sıradan bir uygulama mağazası değil, aksine resmi Android Market mağazasıyla birlikte çalışıyor, süper telefon veya tabletler için Tegra uyumlu oyunları gösteriyor. NVIDIA profesyonel oyun incelemelerinin, yüksek çözünürlüklü ekran görüntülerinin, HD video fragmanlarının, oyun videolarının ve kamera arkası özelliklerin sunulması kısmını üstlenecek, Google’ın uygulama mağazası ise satın alma ve indirme işlerinden sorumlu olacak.

NVIDIA Tegra Zone altında çıkacak oyunlar arasında Unreal Engine 3 üzerinde geliştirilen ilk Android oyunu olan Dungeon Defender, Monster Madness, Fruit Ninja, Backbreaker THD ve Galaxy on Fire bulunuyor. NVIDIA, gelecekte Tegra 2 tabanlı cihazlar ile masaüstü bilgisayarlar arasında oynanacak oyunların çıkacağının da müjdesini veriyor.

İlgili – SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER