Teknoloji

NVIDIA’dan iş istasyonları için Maximus teknolojisi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA’nın büyüme gösteren birimleri arasında yer alan iş istasyonu bölümü tasarım ve yaratıcılık konusunda daha fazla güce ihtiyaç duyan profesyoneller için yüksek profilli grafik işlemcileri sunmayı sürdürüyor. Şirketin son ürünü Quadro ve Tesla grafik işlemci birimlerini aynı iş istasyonu içinde eşlemeye izin veren Maximus yazılımı oldu. Bu sayede grafik yoğunluklu ve sayısal işlemler paralel şekilde yapılabiliyor.

Yeni sürücü teknolojisi 3D işlevleri için Quadro’dan, hesaplama işlemleri içinse Tesla’dan yararlanıyor; her iki grafik işlemciye de en iyi oldukları alanlarda faaliyet gösterme fırsatı sunuyor. NVIDIA’ya göre bu durum canlı işleme, video düzenleme veya MATLAB gibi yazılımlarla sayısala analiz yapanlar için ideal.

Aslında Quadro her iki işlev için yeterli seviyede, ancak her iki işlevi aynı anda gerçekleştirmek için pek elverişli değil. Buna ek olarak NVIDIA Quadro’nun grafik yeteneklerine ihtiyaç duymayan ancak Tesla GPU’nun sayısal hesaplama gücünden yararlanabilecek çalışanlar için de bir pazar yaratıyor. Maximus belki bireysel kullanıcılar için ideal değil, ancak kurumsal kullanıcılar alanlarında güçlü iki GPU’nun gücünden aynı anda yararlanma fırsatını beğenecektir. HP, Dell, Lenovo ve Fujitsu’nun bu teknolojiyi barındıran modelleri yurtdışında 2700 $’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Sistemlerde Quadro 600 ve Tesla C2075 ikilisi bulunuyor.

İlgili – NVIDIA

İLGİLİ HABERLER