Teknoloji

NVIDIA’dan Intel’e “anlamlı” teşekkür

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA ile Intel arasındaki sürtüşmenin son raundu üzerinden birkaç ay geçmişti. Görünüşe göre Intel yeni bir kıvılcım çakıyor. Bilgisayar mimarisi üzerine düzenlenen uluslararası sempozyumda bir makale sunan Intel “100X GPU ile CPU karşı karşıya” efsanesini çürütmeye çalışırken diğer yandan da GPU’ların uygulama çekirdeklerinde çalışan CPU’lardan sadece 14 kata kadar daha hızlı olabileceği görüşünü öne sürüyor. NVIDIA da bu konuya balıklama atlıyor.

NVIDIA’dan Andy Keane’nin yazdığı bir blog yazısında bir rakiplerinin kendi teknolojilerinin sadece 14 kat daha hızlı olduğunu kabul etmesine “ender” rastlandığını, bir şirketin de kendi ürününün daha yavaş olduğu bir benchmark testini reklam aracı olarak kullandığını şimdiye kadr görmediğini söylüyor. Intel’in testlerinin NVIDIA’nın bir önceki nesil GeForce GTX 280’i ile yapıldığını belirten Keane bu kartın da herhangi bir optimizasyona tabi tutulmadan doğrudan kullanıldığının iddia ediyor.

Aşağıdaki bağlantıda makalesini bulacağınız Intel ise GTX 280 GPU ile Core i7 960 işlemcisinin performansı arasında ortalama 2.5 katlık bir fark bulunduğunu ve NVIDIA’nın nedense bu ayrıntıya değinmediğini söylüyor.

İlgili – NVIDIA Blog
İlgili – Intel’s Insides
İlgili – Intel makalesi

İLGİLİ HABERLER