Manşetler

NVIDIA’dan Android ile çalışan Tegra 2 tabanlı cihazlar için Skype HD video arama uygulaması

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA, VoIP şirketinin SkypeKit adlı yazılım geliştirme aracını kullanarak Android için Skype HD video arama referans platformu geliştirdi. NVIDIA’nın CES 2011 kapsamında düzenlediği basın toplantısında tanıtılan ve bir Android tableti üzerinde gösterimi yapılan bu uygulama Tegra 2’nin yüksek çözünürlüklü video izleme yeteneklerine dayanıyor ve platformlar arası HD video aramalarını mümkün kılıyor.

Skype şimdiye kadar Android cihazlarda sadece sesli görüşmeyi destekliyordu. Video aramalar ise şu anda sadece Skype’ın iOS versiyonunda sunuluyor ki bu video görüşmeleri de HD kalitesinde değil. NVIDIA’nın referans uygulaması PC ve Mac üzerinden Skype kullananların HD web kameralarını kullanarak NVIDIA Tegra 2 tabanlı tablet ve süper telefonlarla tam çözünürlüklü video görüşmeleri yapmalarına olanak sağlıyor.

Skype’ın SkypeKit tabanlı HD video arama uygulamasını çıkarıp çıkarmayacağı, çıkarsa bile bunu ne zaman yapacağı bilinmiyor. Ancak tahmin ediyoruz ki, söz konusu teknolojinin Tegra 2 işlemcili telefon ve tabletlere gelmesi er ya da geç olacaktır. Umarız bu cihazların arasında LG Optimus 2x de bulunur. Bu cihazın ön yüzünde video görüşmeleri için 1.3 megapiksellik kamera yer alırken, arkada da 8 megapiksellik bir kamera bulunuyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER