Teknoloji

NVIDIA Tegra 4 kapasitif kalem desteği bakımından önemli aşama kaydediyor

NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang Computex’te şirketinin ARM tabanlı mevcut yongası, dört çekirdekli Tegra 4’ü tanıtmak için bizzat çalışıyor. Mükemmel derecede CPU ve GPU gücü sunduğu söylenen bu yongaset, Huang’in gösterdiğine göre kapasitif kalemlerin düzgün şekilde kullanımı noktasında da yüksek performans sunuyor.

nvidia-tegra-4-kapasitif-kalem-040613

NVIDIA’nın kendi geliştirdiği DirectTouch teknolojisinin üçüncü neslini Tegra 4 referans tableti üzerinde sergileyen Huang, basit bir kapasitif kalem kullanarak ekran üzerinde mükemmel doğrulukta çizimler yaptı. CEO’nun söylediğine göre DirectTouch’ın doğruluk seviyesi normal bir dokunmatik kontrolöre göre kat kat daha yüksek, çözünürlük ve örnekleme hızı da çok daha fazla.

Huang’in The Verge sitesine yaptığı gösterim ekran üzerine uygulanan basınç üzerinde ince ayarlamaların yapıldığını ve sonuç olarak ekran üzerinde pürüzsüz ve akıcı çizgilerin oluşturulduğunu gösteriyor. Huang bunu tablet üzerinde kaligrafi olarak da tanımlıyor. Şirket, henüz adlandırılmamış bu teknolojiyi kullanan herhangi bir cihaz üreticisinin aktif kalemin ulaşabileceği seviyedeki bir kaliteye ürün başına 20 dolar daha az maliyetle ulaşabileceğini iddia ediyor. Tahmin ediyoruz ki, NVIDIA’nın bu teknolojiyi üreticileri pazarlamasında bu unsur en önemli noktalar arasında yer alıyordur.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER