Manşetler

NVIDIA Tegra 4 işlemcili Project Shield taşınabilir konsoluyla Android oyun dünyasına önemli bir katkı yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA, Tegra 4 ile birlikte bu yongasetle çalışan taşınabilir oyun sistemi Project Shield’ı da tanıttı. Konsol kalitesinde oyun keyfini hareket hâlinde sunmayı hedefleyen bu konsol HDMI üzerinden harici ekranlara 4K çözünürlüklü video sağlama yeteneğine de sahip. NVIDIA’nın deyimiyle Beats Audio ses destekli dizüstü bilgisayarlarıyla boy ölçüşecek gelişmiş ses işlemcisine sahip olan bu konsolda yer alan 33Wh’lik batarya 5-10 saat arasında oyun ve 24 saat HD video oynatma imkanı sunuyor.

nvidia-project-shield-070113-1

NVIDIA Project Shield 5 inç, 720p çöüznürlüklü, 294 ppi piksel yoğunluklu çoklu dokunmatik ekran barındırıyor. microSD kart genişleme yuvasına sahip olan bu ürün Android ile çalışıyor. NVIDIA, kullanıcılara herhangi bir özelleştirilmiş arayüze sahip olmayan, saf Android deneyimini sunuyor. Bu Android arayüzü Gmail gibi Google uygulamalarını ve Google Play Store uygulama mağazasını da barındırıyor.

Android cihazları için hazırlanmış her türlü oyunu ve bunun yanı sıra Tegra Zone üzerinden dağıtılan oyunları oynama fırsatı sunan Shield ayrıca GeForce GTX 650 veya üstü grafik işlemci barındıran Windows PC’lerden Wi-Fi aracılığıyla oyun akışı da sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar aralarında Steam kütüphanesindeki oyunlar da bulunmak üzere, PC’lerinde yer alan oyunları hareket hâlindeyken de oynama fırsatına erişiyor. PC’deki oyunlara erişme ve bunları Shield üzerinden oynayabilme de önemli işlevler arasında bulunuyor. NVIDIA Shield’dan televizyona kablosuz içerik aktarma desteğinin de ekleneceğini, böylelikle TV ekranında video izleme veya oyun oynama gibi işlerin cihazı kabloyla bağlamadan sağlanabileceğini dile getirdi.

Shield, istiridye kabuğu tarzında bir tasarımla geliyor. Oyun kumandası şeklindeki bölüm cihazın ekranının altına tutturulmuş biçimde karşımıza çıkıyor. Kumanda üzerinde çift kontrol çubuğu, D-pad ve çeşitli hareket tuşları yer alıyor. Xbox 360 oyun kumandası sahiplerine bu tasarım tanıdık gelecektir. NVIDIA, Project Shield’ın fiyatını açıklamadı, ancak bu ürün yılın ikinci çeyreğinde ABD ve Kanada’da piyasada olacak. NVIDIA Project Shield ile birlikte Android dünyası oyun açısından güçlü bir cihaz kazanmış olacak.

Galeri: NVIDIA Project Shield
[nggallery id=1152]

İlgili >> NVIDIA Project Shield

İLGİLİ HABERLER