Teknoloji

NVIDIA Tegra 3’teki çekirdek mimarisinin yeni adı 4-PLUS-1

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA’nın 2012 model mobil yongaseti Tegra 3’ü genellikle dört çekirdekli olarak anıyoruz, ancak bu mobil yongaset içinde VSMP olarak anılan ve ninja çekirdek olarak nitelendirilen beşinci bir çekirdek daha bulunuyor. Arkadaş çekirdek olarak nitelendirilen bu çekirdek de artık adlandırma sistemine katıldı. NVIDIA’nın mimarisi bundan böyle NVIDIA 4-PLUS-1 adıyla anılacak.

Tegra 3 yongaüstü sisteminde dört adet ana çekirdek var. Ayrıca bu dört çekirdektan ayrı olarak, onlardan farklı bir işlev gören beşinci bir çekirdek daha bulunuyor. Bu mimari doğrultusunda sistem oyun veya fazla grafik gücü işlemlerde dört ana çekirdek görev yaparken, beşinci çekirdek de e-posta kontrolü veya uyku modu sırasında çalışma gibi düşük yoğunluklu işlemlerde faaliyet gösterecek. Bu yapı sayesinde bataryada çalışma ömrünün daha da artırılması hedefleniyor.

NVIDIA Tegra 3, ASUS Eee Pad Transformer Prime sayesinde kullanıcılarla buluşmaya başladı bile. Gelecek haftaki MWC 2012’de de NVIDIA Tegra 3 tabanlı telefonların tanıtılması bekleniyor.

İlgili – NVIDIA

İLGİLİ HABERLER