Teknoloji

NVIDIA Tegra 2 Android’le uyumlu çalışacak

Microsoft’un Kin One ve Kin Two cihazları Tegra’nın akıllı telefon açılımının ilk adımları, ancak bu adımların pek de ses getirdiği söylenemez. Görünüşe göre NVIDIA yaptığı hatalardan ders almış, bu sefer daha sağlam adımlar atmanın peşinde.

Tegra’nın birinci nesil iterasyonu Microsoft’a fazlasıyla bağlıydı. Şirketin yöneticilerinden Jen-Hsun Huang’ın sözlerine bakılacak olursa ikinci nesil Tegra Android cihazlarıyla uyumlu çalışacak şekilde düzenleniyormış. Android ve Tegra bileşimli akıllı telefon ve tabletlerin bu yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde ortaya çıkması bekleniyor. NVIDIA Tegra’nın bu alandaki en büyük rakibinin Apple’ın A4 toptan işlemci çözümünün olması bekleniyor.

Öte yandan, NVIDIA “birkaç yüz bin” Fermi kartını satışa sundu. Ayrıca Optimus anahtarlamalı grafik teknolojisi de 70 farklı tasarım ödülü kazandı. Şu anda sadece 11 farklı Fermi kart modeli satışa çıkmış durumda, ancak diğerlerinin de yaz sonuna kadar piyasaya çıkması bekleniyor.

Yukarıda bahsettiğimiz detaylar şirketin 2011 mali yılının ilk çeyreğine dair rakamlarının açıklandı toplantıda verildi. Ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Seeking Alpha

İLGİLİ HABERLER