Teknoloji

Nvidia oyuncular için hazırladığı 8 inç’lik Shield Tablet’i duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nvidia-shield-tablet-220714

Nvidia geçtiğimiz yıl duyurduğu Shield ile Android tabanlı oyun konsolu pazarına adımını atmış, ancak bu girişimini sadece ABD ve Kanada’yla sınırlı tutmuştu. Şirket bu alandaki ikinci adımını biraz daha farklı şekilde atıyor. Oyun severlere en iyi oyun deneyimini sunan evrensel bir cihaz hazırlayan Nvidia, aynı zamanda tam teşekküllü bir Android tablet deneyimini de işin içine katıyor.

8 inç’lik Full HD (1920 x 1080) bir IPS LCD ekrana sahip olan Nvidia Shield Tablet, şirketin hazırladığı Tegra K1 işlemciyi barındırıyor. Bu işlemciye 192-core Kepler GPU ve 2 GB RAM eşlik ediyor. Dual bas yansıtma portuna sahip ön hoparlörlerle gelen Shield Tablet, süper ince tasarımı ve mini HDMI çıkışından 4K video yayını sağlayabilmesiyle dikkat çekiyor.

Nvidia DirectStylus 2 adını taşıyan özel kalem de Shield Tablet ile birlikte sunuluyor. 10 saat boyunca HD video oynatabilen tabletin oyun süresiyse oyuna bağlı olarak 2 ila 4 saat arasında değişiyor. Oyuncular Nvidia Shield Tablet ile birlikte özel hazırlanmış ve Wi-Fi Direct yoluyla tablete bağlanan bir oyun kumandasına da sahip olabilecek. Söz konusu özel kumanda Bluetooth ile bağlanan muadillerinin yarısı kadar bir gecikme süresi sunmasıyla ayrıca dikkat çekiyor. Oyun kumandasında kulaklık girişi için bir jak, çoklu oyun için mikrofon ve bir touchpad de bulunuyor. Şarj edilebilir kumanda Shield konsolla da uyumlu.

Tabletin sadece Wi-Fi bağlantılı modeli ABD’de 299 dolardan satılacak. LTE bağlantılı model içinse 399 dolar ödemek gerekecek. Özel oyun kumandasının fiyat etiketindeyse 59 dolar yazacak.  Tablet kutusunun içinden bir oyun kumandasının çıkmayacağını ayrıca belirtmekte fayda var. ABD’de ön siparişe çıkan Shield Tablet’in sevkiyatı iki hafta içinde başlayacak. Ağustos ortasında Avrupa’ya gelecek olan tablet, sonbaharda diğer bölgelerde oyun severlerle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER