Teknoloji

NVIDIA’nın 4K Android TV oyun konsolu satışa sunuldu

nvidia-shield-4k-android-tv-300515

NVIDIA geçtiğimiz mart atında verdiği sözü tuttu ve NVIDIA Shield Android TV oyun konsolunu piyasaya sürdü. ABD’de sipariş süreci başlayan cihazı Amazon, Best Buy ve NVIDIA’nın kendi web sitesi üzerinden satın almak mümkün.

Yeni Shield, NVIDIA’nın Tegra X1 mobil işlemcisi ve 3 GB RAM ile birlikte geliyor. Konsolun ana platformu ise Android TV. Netflix ve YouTube gibi 4K içerik sağlayan servisleri destekleyen Shield, aynı zamanda bir oyun cihazı kimliği taşıyor. NVIDIA mevcut Android TV uyumlu oyunların yanına yenilerini ekleyeceğinin sözünü verirken, şirketin çevrim içi oyun servisi GRID’deki oyunlar da yeni Shield ile oynanabilecek.

199 dolardan satışa sunulan standart model 16 GB dahili hafızaya sahip. 299 dolarlık modelde ise dahili hafıza alanı 500 GB’ye çıkıyor ve oyunculara Borderlands: The Pre-Sequel ücretsiz olarak armağan ediliyor. Her iki versiyonda da Shield’in kutusundan bir adet oyun kumandası çıkıyor. Konsolun depolama alanı ise microSD veya USB 3.0 girişi aracılığıyla genişletilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER