Ulaşım

Nvidia ve Baidu otonom sürüş yapay zeka platformu için güçlerini birleştiriyor

nvidia otonom surus baiduNvidia sürücüsüz otomobil çalışmaları için Çin’in önemli arama motorlarından Baidu ile işbirliğine gidiyor. İki şirket birlikte otonom sürüş teknolojisine sahip otomobiller için bir yapay zeka platformu geliştirecek.

Söz konusu işbirliğinin duyurusu, geçtiğimiz hafta düzenlenen Baidu Dünya Konferansı etkinliğinde gerçekleştirilecek. Baidu, Nvidia ile birlikte geliştireceği teknolojiyi sürücüsüz taksi filosuna yerleştirmeyi planlıyor. Ancak her iki şirket de platformu otomobillerine otonom sürüş özelliği kazandırmayı isteyen üreticilere açma konusunda istekli gözüküyor.

Nvidia otonom sürüş için yapay zeka çalışmalarına daha önce başlamıştı

Çinli bir arama motoru ve PC grafik işlemcisi üreticisi arasındaki işbirliği göze biraz garip gelebilir. Ancak bu ortaklığın iyi sonuçlar vermesi için koşullar uygun gözüküyor. Nvidia masaya mevcut yapay zeka teknolojisini koyarken, Baidu da kapsamlı harita verilerini paylaşıma açıyor.

İki şirket ortaya koyacakları sistemle otomobillere 3D harita desteği getirmeyi amaçlıyor. Yapay zeka ise söz konusu haritayı okuma ve kullanıcıları yönlendirme yeteneğine sahip olacak. Tamamen sürücüsüz bir yolculuk deneyimini hedeflemeyen şirketler, belli noktalarda kontrolün insanlarda kalmasını öngörüyor.

Baidu kısa süre önce sürücüsüz otomobillerini Kaliforniya’da trafiğe açık yollarda test edebilmek için gerekli izni almıştı. Şirket, 2018’e kadar otonom servis araçlarını hazır hale getirmeyi amaçlıyor. Baidu, Çin’de de sürücüsüz taksilerden oluşan bir filoyla hizmet sunmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER