Teknoloji

NVIDIA Microsoft’un Surface 2 tablet için çalıştığını belli etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, henüz Türkiye’de piyasaya sunmadığı, ayrıca sunup sunmayacağı konusunda da net bilgi vermediği Surface RT tabletin yurt dışı satış fiyatlarında, stokları eritmek amacıyla indirime gidiyor. Bir yandan da ikinci nesil Surface RT ile ilgili tahminler ortalıkta dolaşmaya başladı bile.

microsoft-surface-rt-inceleme-00001

NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından CNET sitesine verilen bir röportaja göre yonga üreticisi Microsoft ile ikinci nesil Surface tablet için çalışıyor. Her ne kadar Microsoft, Surface RT ile 900 milyon dolar kadar zarar etmiş olsa da, Huang yenilenecek Surface ile ilgili ümitlerini taze tutuyor.

Daha önce Surface RT için Outlook uygulamasının hayatındaki eksikliklerini tamamlayacağını söyleyen ve Windows RT’yi hayalkırıklığı olarak nitelendiren Huang, şimdi de Microsoft’un e-posta uygulamasının Windows 8.1’deki öldürücü hamle niteliğindeki uygulama olacağını söyledi. Huang, bu uygulamayı ikinci nesil Surface ile birlikte sunacaklarını, bu yeni nesil tabletin üstünde çok sıkı şekilde çalıştıklarını ve büyük başarı getireceğini umduklarını kaydetti.

NVIDIA’nın tepe yöneticisinden gelen bu açıklama Microsoft’un Surface tabletleri için birden fazla versiyon hazırladığını işaret ediyor. Daha önceki haberler Microsoft’un Qualcomm Snapdragon 800 işlemcilerle test yaptığını işaret etmiş, ayrıca yazılım üreticisinin 7 ve 8 inç Surface tabletler hazırladığı da söylenmişti. Görünüşe göre Microsoft Surface RT için Tegra yongalarını kullanmaya devam edecek, belki de Qualcomm yongaları diğer üreticilerin Windows tabletlerinde kullanılacak.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER