Teknoloji

NVIDIA Kepler GPU’yu mobil cihazlarda da kullanmanın peşinde

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA’nın patronu Jen-Hsun Huang yine iddialı sayılabilecek açıklamalarla karşımızda. Çalışanlarına bir e-posta iletisi gönderen NVIDIA patronu şirketin masaüstü ve mobil Kepler GPU’larıyla ilgili olarak şirketin hedeflerini paylaştı.

Jen-Hsun Huang, gönderdiği mesajda “Bugün Kepler için sadece bir başlangıç. Süper enerji-verimli mimarisi nedeniyle bu GPU’yu veri merkezlerine, süper ince dizüstü bilgisayarlara ve süper telefonlara taşıyacağız.” diye yazarak Kepler için belirlediği hedefleri işaret etti. Bu açıklama şirketin x86 tabanlı işlemcilere yönelik grafik işleriyle mobil cihazlarında yer alan ARM yongalarına yönelik grafik işleri arasında belirli bir etkileşim olduğunu göstermesi açısından önemli sayılabilir. Şimdiye kadar GeForce ve Tegra serisine yönelik çalışmaların birbirine paralel seyrettiği şeklinde bir izlenim vardı. Ne var ki, Kepler ile birlikte tüm grafik çalışmaları tek bir proje üzerinden yürümeye başlayabilir gibi görünüyor.

Tegra 3’ün iyi bir performans verdiği söylenebilir, ancak gelecek nesil Kepler ile birlikte mobil cihazlarda da masaüstü seviyesinde performansa biraz daha yaklaşılacak gibi görünüyor.

İlgili – AnandTech

İLGİLİ HABERLER