Manşetler

NVIDIA Kal-El ilk kez ASUS Eee Pad Transformer 2 ile gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-eee-pad-transformer-inceleme-fotograflari-00008

Birden fazla kaynak, NVIDIA’nın dört çekirdekli Kal-El işlemcisini barındıracak ilk cihazın gelecek nesil ASUS cihazı olacağını ve bunun da büyük ihtimalle ASUS Eee Pad Transformer 2 olarak adlandırılacağını iddia ediyor. Son günlerde Kal-El yongasetinin 2011’in üçüncü, dördüncü çeyreklerinde veya bunun da ötesinde çıkarılacağına dair bir tartışma ortalıkta yürüyordu. Son duruma göre bu yongaüstü sistem en erken bir ay sonra çıkacak ve ASUS Eee Pad Transformer 2 de bu işlemcinin nimetlerinden faydalanan ilk cihaz olacak.

Transformer’ın, şu anda Türkiye piyasasında da olan birinci nesli şu anda piyasada bulunan en iyi çift çekirdekli Android tabletlerden biri olarak değerlendiriliyor. Bu durum, NVIDIA’nın şimdiye kadarki en güçlü işlemcisini taşıyacak ilk tablet olması beklenen halefi konusunda da iyi beklentilerin oluşmasını sağlıyor. NVIDIA CEO’su Jen Hsun Huang, NVIDIA’nın gerçekleştirdiği son büyük telekonferans buluşmasında bu yongaüstü sistemin şu anda dağıtımda olan çift çekirdekli işlemci Tegra 2’ye göre daha az güç tükettiğini ve bunun da her türlü çalışma senaryosu için ideal bir durum oluşturduğuna dikkat çekmişti. ASUS’un Eee Pad Transformer 2’yi Ekim 2011’de çıkarabileceği konuşuluyor.

ASUS Eee Pad Transformer 2’yi bekleyemeyip birinci nesili tercih etmeyi düşünenler için geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiğimiz Eee Pad Transformer incelemesi yardımcı bir kaynak olacaktır. Bu arada ASUS çok yakında kaydıraklı QWERTY klavyeye sahip olan Eee Pad Slider’ı da piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER