Teknoloji

NVIDIA kablosuz yonga üreticisi Icera’yı satın aldı

Bir zamanlar masaüstü bilgisayarlarda yer alan grafik kartlarına odaklanmış olan şirket kendisini giderek gelişen mobil dünyada iddialı olacak şekilde konumlandırıyor. Şirket, bu amaçla Icera adında bir şirketi satın aldığını açıkladı.

İngiltere merkezli Icera kablosuz cihazlarda ve USB modemlerde yer alan 3G ve 4G temelbant işlemcilerinin üretimini gerçekleştiriyor. Icera’nın ürettiği yongaların rakipleri Qualcomm ve ST-Ericsson tarafından üretilenlere göre daha küçük, daha esnek ve daha verimli olduğu söyleniyor. Bu şirket son zamanlarda dikkatini LTE teknolojisine çevirmişti. NVIDIA bu şirketi satın almakla sadece yeni nesil telefon ve tabletinize gelen veriye ne olduğunu yönetmekle kalmayacak bu verinin ilk elden nasıl alındığını da kontrol etme fırsatı yakalayacak. Geleceğin Tegra yongaüstü sistemleri kablosuz veri alışverişini de gerçekleştirecek gibi görünüyor.

İlgili – NVIDIA

NVIDIA, a company once focused entirely on giant graphics cards for home computers, has already quite successfully re-positioned itself as a player in the mobile graphics world. Now it’s poised to really shake things up, announcing the acquisition of Icera. The UK-based company you’ve probably never heard of has a line of 3G and 4G baseband processors used in wireless devices and USB modems — chips that are said to be smaller, more flexible, and more efficient than the competition from Qualcomm and ST-Ericsson. Icera seems to have been focused heavily on LTE of late, which puts NVIDIA in a good place to not only manage what happens to the data when its inside your next-gen phone or tablet, but to also control just how it gets there in the first place. A future Tegra SoC that handles wireless data too? Color us intrigued.

İLGİLİ HABERLER