Teknoloji

NVIDIA Ion 2 platformunun duyurusunu yaptı – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA’nın “yeni nesil Ion” yongaseti Ion 2 ile ilgili bilgiler uzun zamandır internette dolaşıyordu. Nihayet NVIDIA Intel Atom uyumlu grafik yongasetine  son halini vererek resmi duyurusunu yaptı.

Ion 2 NVIDIA’nın yeni Optimus GPU anahtarlama tekniğini kullanarak Pineview yongasetinin entegre GMA 3150 kartıyla ayrık NVIDIA Ion grafik işlemcisi arasında geçiş yapabiliyor. Hem masaüstü birimler için geliştirilen 16 çekirdekli hem de netbook’lar için geliştirilen 8 çekirdekli Ion yongalarında GeForce G210 GPU temel alınmış. Bu durum Ion 2’nin HDMI çıkışını ve 1080p Blu-ray ve Flash video oynatma desteğine sahip olduğu, Windows 7 Home Premium ile çalışabileceği, oyun oynamaya imkan sağlayacağı anlamına geliyor. NVIDIA yeni nesil Ion yongasetlerle netbook’lar için 10 saate kadar çalışma ömrü taahhüt ediyor. Burada kullanımda değilken ayrık GPU’yu kapatan Optimus sistemine teşekkür etmek gerekiyor.

Ion 2’li sistemlerden ne haber? Acer Aspire 532G netbook modeli iki hafta önceki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılmıştı. NVIDIA otuzdan daha fazla netbook, nettop ve herşey dahil bilgisayarın yaz ayının öncesine kadar çıkacağı konusunda söz veriyor. Bu arada şirket ASUS’un Eee PC 1201PN netbook, Eee Top 2010P ve Eee Box modellerini yeni grafik çözümüyle güncelleyeceğini, Lenovo2nun C200, Acer’ın ise Aspire Revo ile ASUS’un yolundan gideceğini duyurdu. NVIDIA Ion 2’nin performansını yazının devamındaki videoda bulabilirsiniz.

Video: NVIDIA Ion 2

Galeri: NVIDIA Ion 2
[nggallery id=262]

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

Resim – Engadget

İLGİLİ HABERLER