Teknoloji

Nvidia Nexus 9’un varlığını bir kez daha ortaya çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nexus-7-2013-inceleme-00018

HTC imzası taşıyan Nexus 9 henüz resmen duyurulmasa da, pek çok kişi cihazın varlığından emin durumda. Bugüne kadar cihaz hakkında pek çok sızıntı, dedikodu ve spekülasyon ortaya çıkarken, tablete dair iddialara bir yenisi daha eklendi. Nexus 9’a dair ortaya çıkan son belge cihazın varlığını kanıtlamakla kalmıyor, çıkış için bir zaman aralığı da veriyor.

Nvidia’nın Tegra K1 işlemcisi için hazırladığı yasal formlarda Nexus 9’dan açıkça bahsediliyor. Söz konusu formlarda tabletin HTC tarafından üretildiği bilgisi bir kez daha doğrulanırken, özellikle oyun performansı konusunda oldukça iddialı olan Tegra K1 işlemcinin Nexus 9’da kullanılacağı belirtiliyor. Tegra K1 ile Nvidia, Nexus tablet serisine geri dönmüş oluyor. Daha önce de ilk nesil Nexus 7’de Tegra işlemci kullanılmıştı.

Nvidia’nın belgelerine göre, Nexus 9’un dağıtımı 2014’ün üçüncü çeyreği içinde gerçekleştirilecek. Geleneksel standartlar çereçvesinde yılın üçüncü çeyreği 30 Eylülde sona eriyor. HTC’nin 8 Ekimde New York’ta düzenleyeceği etkinliğin basın davetlerini göndermesi ise Nexus 9’un bu tarihte duyurulması ihtimalini artırıyor.

Google Nexus 9’un Tegra K1 işlemciye ek olarak 2048 x 1440 piksel çözünürlüğünde 8.9 inç ekran, 2 GB RAM, 16 veya 32 GB dahili hafıza ve Android L işletim sistemiyle birlikte gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER