Manşetler

NVIDIA GeForce GTX 580 çoklu inceleme altında

NVIDIA’nın yeni nesil grafik işlemcisi GeForce GTX 580’in teknik özellikleri internete sızmıştı. Tahmin ettiğimiz gibi, bunu şimdi de çeşitli web sitelerinin benchmark testleri izledi. Acaba GTX 580 gerçekten NVIDIA’nın iddia ettiği gibi “dünyanın en hızlı DirectX 11 grafik işlemcisi” miydi?

İnceleyenlerin vardığı ortak sonuç 580’in performans açısından GTX 480’e göre artı sağladığı şeklinde. Bazıları bu performans artışının yüzde 10 ile 20 arasında olduğunu söylerken bazıları yüzde 30’a kadar iyileşmenin olduğunu vurguluyor. Kartın güç tüketimi, ısı yayımı ve gürültüsü de azaltılmış. Bu yeni kart AMD’nin Radeon HD 5870’ine öldürücü darbe vuracak nitelikte bir kart değil, ancak onu arkasında bıraktığı bir gerçek.

ABD’de 499$’lık tavsiye edilen satış fiyatına sahip olan GTX 580’in kendisine biçilen değeri performans olarak geri verdiği söylenebilir. Ancak 244 W’lık TDP değeri bilgisayar kasalarının içindeki bazı parçaları değiştirmek zorunda bıraktırabilir. İlgilenenler için donanım sitelerinin incelemeleri aşağıdaki bağlantılarda yer alıyor.

İlgili – HardOCP
İlgili – Tech Report
İlgili – Legit Reviews
İlgili – Bit-tech
İlgili – PC Perspective
İlgili – Hot Hardware

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER