Teknoloji

NVIDIA GeForce GTX 480M inceleme altında

Kağıt üzerinde “dünyanın en hızlısı” diye ahkâm kesmek kolay, ancak esas önemli olan benchmark testlerinde bu iddiayı ispatlayabilmek. NVIDIA’nın GeForce GTX 480M’i uzunca bir süredir konuşuluyordu, ancak donanım inceleme sitelerine daha yeni yeni ulaşmaya başladı.

Aslında, fazla söyleyecek bir şey yok. GeForce GTX 480M hızlı olduğunu kanıtlıyor. Hot Hardware sitesi bu kart için “diğer tüm oyun benchmark’larından dikkate değer derecede daha hızlı” yorumunu yaparken sadece tek bir başlık altında birkaç çerçevelik farkla Mobility Radeon HD 5870 bu kartı geçmeyi başarabiliyor.

Eğer en hızlı grafik işlemciyi arıyorsanız, zamanınızı fazla boşa harcamayın, şayet bu işlemcinin çekmiş olduğu güç biraz geliyorsa, o halde başka alternatifler aramakta haklı olabilirsiniz. İnceleyen kişiler güç tüketiminin ve aşırı ısınmanın GeForce GTX 480M’in dezavantajları olduğunu söylüyorlar. Ancak arkadaşlarınızla düzenleyeceğiniz bir LAN partisine masaüstü bilgisayarınız yerine dizüstü bilgisayarınızla katılmak varken bu problemler göz ardı edilebilir.

Aşağıdaki bağlantılarda NVIDIA GeForce GTX 480M’in incelemelerini bulabilirsiniz.

İlgili – Hot Hardware
İlgili – Notebook Check

İLGİLİ HABERLER